Istoricul maşinilor second hand din Moldova poate fi verificat online sau prin SMS.

Orice şofer din Moldova sau o persoană care are de gând să fie participant în traficul rutier din ţară, prin procurarea ulterioară a unui automobil la mâna a doua, îi poate afla toată istoria printr-o metodă simplă.

Datorită unei oportunităţi realizate de Centrul Resurselor Informaționale de Stat „Registru”, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră, o informaţie detaliată despre o maşină second hand poate fi aflată în mai puţin de două minute.

În acest sens, persoanele interesate pot folosi serviciile şi instrumentele disponibile, atât online, de pe un calculator, cât şi printr-un SMS de pe telefonul mobil.

O informaţie sumară şi scurtă precum: număr de înregistrare, marcă, model, culoare, tipul autoturismului sau a remorcii este oferită absolut gratuit. Acest serviciu poate fi accesat AICI.

În caz de necesitate a unor informații mai detaliate, care includ peste douăzeci de caracteristici, acest serviciu va fi taxat. Online acesta costă 30 de lei, iar prin SMS (doar pentru abonaţii Moldcell) costă 60 de lei.

Plata se percepe numai în cazul furnizării informației integrale. În cazul în care autovehiculul nu este găsit în baza de date, taxa nu se va percepe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s