Noi detalii despre Skoda Karoq: Iată ce motoare şi ce dotări va avea (FOTO)

După ce a confirmat oficial denumirea noului model şi a lansat un teaser video fără nicio informaţie detaliată, iată că Skoda dezvăluite o serie de caracteristici cheie pe care le va avea noul SUV compact Karoq -urmaşul modelului Yeti.

Totodată, marca cehă ne invită să admirăm modelul camuflat într-o galerie de imagini.5903017dec05c42978000009

Se cunoaşte că Skoda Karoq va fi un „frate” de platformă cu SEAT Ateca pentru că nu doar au la bază platforma MQB, ci şi o caroserie practic identică, care doar se deosebeşte prin câteva panouri suplimentare şi forma diferită a geamurilor spate.

Comparativ cu un Skoda Yeti, noul Karoq este semnificativ mai mare în dimensiuni: lungimea este mai mare cu 160 de mm (4.382 mm), lăţimea mai mare cu 48 de mm (1.841 mm), în timp ce înălţimea e mai mică decât cea a modelului actual – 1.605 faţă de 1.691 mm.

Ampatamentul va varia în lungime în dependenţă de tracţiunea aleasă. Maşina cu o tracţiune pe puntea din faţă va avea 2.638 mm, iar cea cu tracţiune integrală – 2.630 mm. Un Skoda Yeti are la acest capitol 2.578 mm.

5903017dec05c429780000091

Volumul mic al portbagajului unui Yeti este unul din neajunsurile sale – doar 322 de litri. Noul Karoq însă este mai practic şi asta pentru că volumul atinge 521 de litri. Mai mult, dacă se cor comanda scaune de tip VarioFlex care pot fi reglate longitudinal, volumul portbagajului poate varia între 479 şi 588 de litri.

Spaţiul creşte până la 1.630 de litri dacă scaunele posterioare sunt rabatate, însă dacă acestea se demontează complet cifra creşte până la 1.810 litri.

skoda-karoq-600

Printre opţiunile pe care le va avea noul Karoq se numără: blocuri optice cu LED-uri, camere video cu panoramă la 360 de grade, sistem multimedia cu navigaţie de ultimă generaţie, lumină ambientală cu 10 culori, punct de acces Wi-Fi sau LTE, suport interfeţe mobile (Apple CarPlay, Android Auto sau MirrorLink), sistem de reîncărcare a telefoanelor fără fir, buton pentru chemarea serviciilor de urgenţă, etc.

În premieră pentru o maşină Skoda, noul Karoq va putea fi comandat cu un panou de bord digital!

Lista de asistenţi electronici cuprinde: asistent la parcare, asistent în ambuteiaje, asistent la deplasarea în bandă şi menţinerea pe aceasta, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, sistem anticoliziune frontală cu posibilitatea detectării pietonilor, asistent la tractarea remorcii (până la două tone), etc.

10104692-skoda-karoq-900-557

Gama de motoare va cuprinde cinci unităţi la alegere, dintre care patru sunt noi: benzinar TSI de 1.0 litri cu 115 CP, alături de un diesel TDI de 1.6 litri cu 115 CP şi un TDI de 2.0 litri (150 sau 190 CP).

Al cincilea agregat va fi o unitate turbo cu patru cilindri şi un volum de 1.5 litri. Propulsorul este de generaţie nouă, dispune de un turbocompresor, lucrează pe baza ciclului Miller şi are posibilitatea de a deconecta cilindri.

Transmisiile pot fi manuale cu şase trepte sau automate DSG cu şapte trepte. Tracţiunea poate fi una integrală sau pe puntea din faţă, iar în versiunile de echipare Ambition şi altele de top va putea fi ales unul din cele cinci regimuri de rulare în dependenţă de suprafaţa drumului (Normal, Sport, Eco, Individual sau Snow).

ka_0016web

Mai multe detalii urmează să le aflăm în ziua de 18 mai atunci când Skoda Karoq va fi prezentat.

Sursa: http://www.autoblog.md
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s